Søg på nettet

Med KvikStart får du nem og hurtig søgning via Googles kraftfulde søgemaskine. Indtast din søgning i søgefeltet ovenfor, og vælg om du vil søge på hele nettet, eller gennem en af de tilpassede søgefunktioner som f.eks. kun leverer danske resultater, nyhedsartikler, billeder eller en af de andre muligheder.

Andre søgesteder

Søgetips

Vi har herunder samlet et par tips til hvordan du kan afgrænse din søgning når du foretager en Google søgning på KvikStart.

Tip 1: Præcis søgning

Ved at sætte din søgesætning i sitationstegn, kan du afgrænse din søgning til kun at vise resultater som indeholder præcist det du har skrevet.

Her er et eksempel:
Du vil finde en god restaurant i københavn, og skriver god restaurant i københavn, og det giver så en masse resultater hvor alle ordene indgår. Men hvis du skriver "god restaurant i københavn" (altså i sitationstegn) så får du kun sider hvor hele sætningen indgår, og det giver meget færre resultater men også mere relevante resultater. Færre resultater er ikke altid bedre, men det bliver nemmere at finde en nål i en høstak hvis der ikke er så meget hø.

Tip 2: Undlad ord

Hvis du får en masse søgeresultater fra sider som ikke er relevante for din søgning, kan du prøve at udelukke bestemte ord fra søgningen.

Her er et eksempel:
Du har indtastet søgeordet cola som giver en masse resultater, og her er der blandt andet mange resultater for Coca Cola. Hvis du i stedet skriver cola -coca, så bliver alle henvisninger til Coca Cola fjernet fra resultaterne.

Tip 3: Søg på en bestemt hjemmeside

Hvis du vil søge efter indhold på en bestemt hjemmeside, kan du skrive site:domænenavn foran dine søgeord.

Her er et eksempel:
Du vil søge efter artikler på Børsens hjemmeside som handler om boligpriser. Skriv derfor site:borsen.dk boligpris

Tip 4: Åben i en ny fane

Det kan nogle gange være nyttigt, at åbne flere hjemmesider fra søgeresultaterne i hver deres fane, frem for at klikke frem og tilbage.

Windows:
Hold Control (Ctrl) nede mens du klikker på linket for at åbne i en ny fane.

Mac:
Hold Command nede mens du klikker på linket for at åbne i en ny fane.

De fleste mobiler og tablets:
Tryk og hold på linket til en menu vises. Vælg herefter Åben i ny fane (eller tilsvarende tekst).